Oferta

Dostępne smaki

W pracowni możesz zamówić torty okolicznościowe, ciasta, ciasteczka, boxy prezentowe dla gości.

Poniżej znajduje się lista aktualnie dostępnych kombinacji smakowych tortów tradycyjnych i musowych oraz lista ciast, ciasteczek i deserów. Poszczególne smaki można modyfikować, jednak opisane kombinacje są sprawdzone i uzupełniają się zapewniając odpowiedni balans słodyczy.

Torty, które oferuję mają wysokość ok. 12-14 cm. Mają bogaty środek składający się z dodatkowych pralin, żelek, frużelin i owoców, co nadaje im nieprzeciętnego smaku i charakteru.
O tym, jak bezproblemowo pokroić wysoki torty, sposobie wyceny tortów oraz innych tematach przeczytasz w moich poradach.

Torty okolicznościowe

1. Pistacjowy

STANDARD: Standard: biszkopt migdałowy, 1. pralina pistacjowa z musem pistacjowym, 2. żelka malinowa w musie pistacjowym.
MUSOWY: mus pistacjowy z żelką malinową, praliną pistacjową na biszkopcie migdałowym

2. Czekoladowy z malinami

STANDARD: (biszkopt kakaowy, pralina czekoladowa z owocami liofilizowanymi z musem czekoladowym, mus czekoladowy z żelką malinową)
MUSOWY: (mus czekoladowy z żelką malinową, praliną z owoców liofilizowanych na biszkopcie kakaowym)

3. Tropikalny

STANDARD: (biszkopt jasny, pralina z białej czekolady z owocami liofilizowanymi z musem kokosowym, mus malinowy z żelką mango)
MUSOWY: (mus kokosowy, żelka mango, pralina z białej czekolady i owoców liofilizowanych na biszkopcie)

4.Owocowy

STANDARD: (jasny biszkopt, pralina z białej czekolady i owoców liofilizowanych z kremem na białej czekoladzie z frużeliną z owoców leśnych, krem cytrynowy z żelką truskawkową)

5. Orzech laskowy z wiśnią

STANDARD:(biszkopt kakaowy, pralina czekoladowo- orzechowa z musem orzechowoczekoladowym, mus orzechowo- czekoladowy z żelką wiśniową)
MUSOWY: (mus czekoladowo- orzechowy, żelka wiśniowa, pralina czekoladowo- orzechowa, brownie)

6. Biała czekolada z wanilią i owocami

STANDARD: (jasny biszkopt migdałowy, pralina z białej czekolady z owocami liofilizowanymi (truskawka) z musem z białej czekolady, mus z białej czekolady z żelką malinową)
MUSOWY: (mus z białej czekolady, żelka malinowa, pralina z białej czekolady z owocami liofilizowanymi, biszkopt migdałowy)

Ciasta

1. Malinowa chmurka

Ciasto kruche, maliny zatopione w galaretce malinowej, krem śmietanowy z wanilią i chrupiąca beza z migdałami.

2. Pijana śliwka

Czekoladowe ciasto biszkoptowe nasączone kawą z rumem, przełożone kremem truflowym ze śliwkami w rumie, oblane polewą czekoladową.

3. Sernik z polewą czekoladową

Wilgotny sernik na cienkim ciasteczkowym spodzie oblany polewą z gorzkiej czekolady.

4. Sernik marakuja

Sernik o smaku marakui na kruchym spodzie z orzeźwiającą polewą z frużeliny z marakui

5. Szarlotka

Szarlotka na kruchym cieście.

6. Serniko-jabłecznik

Sernik na warstwie jabłecznika w cieście kruchym oblany polewą czekoladową.

7. Ciasto wiśniowo-czekoladowe

Biszkopt czekoladowy z wkładką orzechową, przełożony kremem czekoladowym z wiśniami w rumie, oblane polewą czekoladową.

8. Bananowiec

Wilgotne ciasto czekoladowe z kremem kawowym z zatopionymi bananami, przykryte warstwą śmietanową I wiórkami czekoladowymi.

9. Ciasto Jakuba

Kilka warstw ciasta kruchego z wiśniami i bezą wiśniową, przełożone waniliowym kremem budyniowym.

10. Snickers

Ciasto miodowe z warstwą karmelizowanych orzechów włoskich przełożone waniliowym kremem budyniowym i kajmakiem.

11.Sernik z owocami

Sernik na kruchym cieście przykryty warstwą owoców leśnych I kruszonką.

12. Sernik z brzoskwiniami

Sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami I bezą pod kruszonką.

13. Sernik z karmelem

Kremowy sernik na ciasteczkowymi spodzie oblany słonym karmelem.

14. Porzeczkowiec

Biszkopt kakaowy, mus czekoladowy, mus porzeczkowy, żelowa warstwa porzeczkowa.

15. Sernik z musem pistacjowym

Sernik na kruchym spodzie z warstwą musu pistacjowego

16. Brownie

Słodycze i desery

1.Mini beza Pavlova

Z kremem śmietanowym z wanilią i owocami
Dodatki : lemon curd, orange curd, frużelina (malina, owoce leśne, czarna porzeczka, mango - marakuja)

2. Mini tarta z lemon curd i opalaną bezą włoską

Migdałowe jasne ciasto kruche z kremem cytrynowym i opalaną bezą włoską

3. Mini tarta a'la Kinder Bueno

Kakakowe kruche ciasto, chrupiąca pralina orzechowo-czekoladowa, karmel, krem czekoladowy o smaku orzecha laskowego

4. Mini tarta pistacjowa

Migdałowe kruche ciasto, chrupiąca pralina pistacjowa, frużelina malinowa, mus pistacjowy

5. Mini tarta z kremem patissiere i owocami

Jasne kruche ciasto, krem patissiere waniliowy, owoce sezonowe

6. Monoporcja mus kokosowy

Mus kokosowy z żelką mango i praliną z owoców liofilizowanych (truskawka/malina) na kruchym ciastku maślanym oblane polewą lustrzaną lub pokryte zamszem jadalnym

7. Monoporcja mus czekoladowy

Mus czekoladowy z karmelem i żelką z owoców leśnych na brownie

8. Monoporcja mus orzechowy

Mus czekoladowy o smaku orzecha laskowego, chrupiąca pralina czekoladowo-orzechowa, żelka wiśniowa na brownie

9. Monoporcja mus pistacjowy

Mus pistacjowy, żelka malinowa, chrupiąca pralina pistacjowa na maślanym ciastku

10. Monoporcja mus biała czekolada

Mus z białej czekolady, żelka truskawkowa/malinowa, chrupiąca pralina z owoców liofilizowanych ((truskawka/malina)

11. Cake pops/cake sicles truskawkowe (ciastko jak lizak/lód)

Ciasto jogurtowe z liofilizowanymi truskawkami oblane czekoladą

12. Cake pops/sicles fistaszkowe/orzech laskowy

Czekoladowo-orzechowe ciasto oblane czekoladą

13. Cake pops/sicles kokosowe/cytrynowe

Jogurtowe ciasto z kokosem/cytryną oblane czekoladą

14. Cake sicles pistacjowe (ciastko jak lód)

Mus pistacjowy, żelka malinowa, chrupiąca pralina pistacjowa oblane czekoladą

15. Cake sicles biała czekolada

Mus z białej czekolady, żelka truskawkowa/malinowa, chrupiąca pralina z owoców liofilizowanych (truskawka/malina)

16. Cake sicles czekoladowe

Mus czekoladowy, żelka owoce leśne, brownie oblane czekoladą

17. Cake sicles orzech laskowy

Mus orzech laskowy, żelka wiśniowa, chrupiąca pralina orzechowo-czekoladowa oblane czekoladą

18. Cake sicles kokosowe

Mus kokosowy, żelka mango, chrupiąca pralina z owoców liofilizowanych oblane czekoladą (malina/truskawka)

19. Panna cotta waniliowa/malinowa/truskawkowa

Śmietanowo-owocowy deser w pucharku

20. Mus czekoladowy z owocami

Mus z białej/mlecznej/gorzkiej czekolady

21. Mus szampański

Mus szampański z prosseco i jeżynami

22. Deser sernikowy z wiśniami w czerwonym winie

Krem sernikowy, bezy, karmelizowane banany, wiśnie w czerwonym winie

23. Babeczki jogurtowe

Ciasto jogurtowe (dodatkowe wypełnienia: lemon/orange curd, frużeliny (malinowa, owoce leśne, truskawkowa, porzeczkowa ), owoce

24. Babeczki marchewkowe

Ciasto marchewkowe z kremem twarożkowym

25. Babeczki czekoladowe

Czekoladowe ciasto z malinami i kremem czekoladowym

26. Eklery malinowe

Ciasto parzone, lekki mus malinowy, polewa z białej czekolady

27. Ciastka bezowe

Chrupiące ciastka bezowe z kremem z marakui i liofilowanymi malinami

28. Eklery kawowe

Ciasto parzone wypełnione karmelizowaną gruszką i kremem kawowym, oblane polewą kawową

29. Ptysie hibiskusowe

Ciasto parzone ze słodką kruszonką wypełnione kremem hibiskusowym

30. Ptysie fistaszkowe

Ciasto parzone ze słodką kruszonką wypełnione kremem fistaszkowymi frużeliną z owoców leśnych

31. Ptysie pistacjowe

Ciasto parzone ze słodką kruszonką wypełnione kremem pistacjowym i frużeliną malinową

32. Lizaki bezowe

Beziki na patyku w wybranych kolorach, dekorowane posypkami

33. Makaroniki

Ciastka migdałowe w wybranych kolorach i smakach

34. Mini beziki

Kolory do wyboru

35. Trufle czekoladowe/kokosowe

36. Ciastka maślane

Maślane ciastka kruche (dodatki do wyboru: lukrowane, z masą cukrową, personalizowane, dekorowane posypkami, jadalnymi kwiatami suszonymi)

37. Ciastka korzenne

Maślane ciastka korzenne (dodatki do wyboru: stemplowane dekoracyjnym wzorem lub personalizowane)

38. Pierniki

Pierniki (dodatki do wyboru: lukrowane, z masą cukrową, personalizowane, dekorowane posypkami, jadalnymi kwiatami suszonymi)

39. Ciastka kakaowe

Maślane ciastka kruche kakaowe (dodatki do wyboru: lukrowane, z masą cukrową, personalizowane, dekorowane posypkami, jadalnymi kwiatami suszonymi)

Jak zamówić?

Tort najlepiej zamówić najwcześniej jak to możliwe, a maksymalnie na 3 dni przed planowanym odbiorem. Dzięki temu mam czas na odpowiednie rozplanowanie pracy, przygotowanie właściwego zaopatrzenie oraz dodatkowej dekoracji, która bywa czaso- i pracochłonna. Zamawiając 3 dni przed imprezą może okazać się, że któryś ze smaków będzie niedostępny lub wymarzona dekoracja będzie niemożliwa do zrealizowania.

Dla usprawnienia złożenia zamówienia oraz poznania Twoich oczekiwań, proszę o wypełnienie formularza.